skip to Main Content

Over ons

Stichting Fietsmaatjes Woerden is een initiatief van Carolien de Roos. Tijdens de periode dat ze mantelzorger was, kwam ze in contact met duofietsen in Bodegraven. Haar ervaring dat kwetsbare ouderen graag nog naar buiten willen en uit hun sociale isolement willen, maakte haar enthousiast om te kijken, of dit ook in Woerden bestond.

In Woerden zijn er verschillende duofietsen actief, deze zijn voornamelijk gekoppeld aan een zorginstelling of aan een particulier. Deze duofietsen worden door een bepaalde doelgroep gebruikt en zijn niet voor iedereen beschikbaar.
Ook is het van belang dat de fietsen efficiënt gebruikt worden.
Deze redenen waren de aanleiding om samen met andere enthousiastelingen de stichting op te zetten die voor kwaliteit, continuïteit en efficiëntie staat. Fietsmaatjes Nederland was een goede partner om mee in zee te gaan.

Inmiddels hebben we dankzij onze sponsoren 3 duofietsen kunnen aanschaffen. Daardoor is het nu mogelijk om mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen,  een fietstocht aan te bieden samen met een vrijwilliger op een duo fiets met elektrische ondersteuning.

Back To Top